torstai 8. marraskuuta 2012

Takkeja,takkeja, talvitakkeja

Hain tänään galgojen uudet talvitakit postista.

Mä olen varmaan vinttikoiranomistajien valtaväestöstä poikkeava yksilö, koska mun koirat ei omista hienoja mittatilaustakkeja miljoonaa...tai edes yhtä.
Meillä ei harrasteta myöskään pantojen keräilyä, meillä ostetaan pääasiassa vain tarpeeseen. Poikkeus toki vahvistaa säännön.

Takkien virkaa meillä on toimittaneet yleensä alennuksesta tai muuten halvalla uutena tai käytettynä ostetut "valmistakit". Meiltä löytyy Hurttaa, joissa istuvuus vinttikoiralle on surkea. On muutama kappale niitä vedenpitäviä fleece-pusakoita, joissa on vain etulahkeet (ne oli viime talvena alennuksessa nettikaupassa reippaasti alle 10e, niin piti ostaa useampi), normi mantteleita (sitä vanhinta mallia) kaks, parit ohuemmat ja paksummat vedenpitävät fleece-haalarit. Kaikki edelliset siis Hurtan kamppeita.
Sitten on weatherbetan hevosten loimien mallisia toppatakkeja kolme (näistä oon tykännyt paljon) ja sitten jotain muuta halpistakkimerkkiä kolme. Ja kaksi pomppaa löytyy, kaverilta "käytettynä" ostettuna. Niin ja yks vahakangastakki. Ja yksi Ipalle itse virkattu villanuttu.
Poikkeuksen tähän halpistakkijoukkoon, ton vahakangastakin (joka oli alennuksessa) lisäksi tekee Topcaniksen Warmhow- kaksiosainen haalari, jonka ostin Capolle. Nyt se sitten siirtynee Pöön käyttöön.
Näitä on sitten koville pakkasille puettu useampia päällekäin. Kovilla pakkasilla tarkoitan nyt -30astetta.
Näin kirjoitettuna kuulostaa isolta takkimäärältä. Mutta ei se loppujen lopuksi paljoa tee, kun käyttäjinä yhtäaikaisesti oli ennen 4 koiraa. Osa takeista on tallessa jemma-nimisessä paikassa. En ole vielä löytänyt sitä jemmaa.


Sattumalta löysin googlettelemalla upean näköisiä talvinuttuja (samanlaista olin ihastellut aikaisemmin Capon Veeti-pojalla viimetalvisessa kuvassa), edullisia ja isoille vinttikoirille suunniteltu, paksuja ja lämpimiä.
Hinta erittäin edullinen takin tyyppiin ja kokoon ja laatuun nähden.  45e.
Kokojen kanssa vähän pohdin, otanko M ja L vai L ja XL. Olisin ehkä himpun toivonut noihin lisää pituutta, mutta M ja L oli varmasti ihan oikeat valinnat, koska kokeilin Pöölle Ipan L kokoa ja se oli himpun liian iso.
Väreihin en voinut kauheasti vaikuttaa, koska takkeja oli enää muutamia jäljellä.


Noh, kuvat puhukoot puolestaan.
Pojat sai hetken olla samalla puolella koirapuistossa...riehumiseksihan se meni.
Tässä näkyy syy miksi kaipaisin ihan himpun pituutta takkeihi. Mutta ehkä jalkalenkit hoitais asian? Tai jos laittais ton häntälenkin paikoilleen. Pöö on kielimiehiä.

Tässä on syy, miksi meillä ei juostessa pidetä takkeja juuri päällä. Tai jos pidetään, niin on kopat päässä tai sitten jotkut jo valmiiksi rikkinäiset takit.

Kun avasin ensimmäisen takin pussista ja sain sen käsiini, oli ensimmäinen ajatus "voi kun Capolla olisi ollut tällainen". Capo tykkäsi takeista älyttömästi. Ehkä siksi, koska se oli niin herkkä palelemaan. Se olisi niin nauttinut tuollaisesta takista.

Toivottavasti näillä takeilla mennään ainakin seuraavat viisi vuotta.
www.winterhound.com   Siellä on myös sadetakkeja, kisamantteleita ynnämuuta. Suosittelen. Mielettömän hyvä palvelu, helppo asioida (tarvittaessa myös suomeksi, jos englanti ei taitu) ja pystyy maksamaan myös paypalilla, jos haluaa.

1 kommentti: