keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Pimeet esittäytyy

On aika esitellä pimeät vintit. Lauman vanhin ja viisain. Ensimmäinen omani. Elämäni Koira. 
Afgaaninvinttikoira Yazakhan´s Skywalker "Sky"
s.02.06.2002


Sky on monitoimikoira. Ei sen kanssa ole koskaan mitään oikeasti harrastettu, mutta monenlaista ollaan silti touhuttu. Näyttelyssä käytiin kerran. JUN-ERI1 JUK4. Siinäpä se. Mutta päivääkään en vaihtaisi pois tuon koiran kanssa. Tai ehkä ne päivät, jolloin se söi kaukosäätimiä ja puhelimia rikki. Mutta onneksi aika kultaa muistot. Nyt kun ikää on kertynyt jo hyvinkin yli 10vuotta, on melkein kaikki ylimääräinen säätö jäänyt pois. Helppo koira, jonka kanssa on helppo mennä minne vain.  
Saksan ihme. Omaa etuaan puolustava tosikko. Minun koirani.
Espanjanvinttikoira Little Lobito Ibero " Io"
s.28.12.2008


Ippa, tuo lempeä (or not) jättiläinen. Io rakastaa kaikkia tuttuja ja näyttää myös sen. Tuntemattomat ovatkin sitten eri asia. Arkuus ja pelokkuus voittaa useimmiten uteliaisuuden. Ei siitä juoksijaksikaan ollut, ei maastoon, eikä radalle. Mutta ei se haittaa. Se on silti mun Ippa. Näyttelyissä ollaan käyty sen verran, että tittelirivistö on seuraava: C.I.B* FI Ch, EE Ch*, LV Ch*, Nordic Junior Winner -09, Baltic Winner 2012*. Joskin näistä vahvistettuja on vain kaksi, koska en ole jaksanut lähettää lappuja kennelliittoon..laiska minä. Kun ei se mulle ole niin justiinsa. Eli tähdellä merkityt vahvistamattomia. Ehkä sitten joskus.

Kuva: www.kepeataival.fiLauman aurinko. Hömelö. Pöhelö. Kaikkien kaveri.
Espanjanvinttikoira Finblackies Wind Of Changes "Pöö"
s.18.07.2011


Pöö on minulla sijoituksessa, joten kaikkea kunniaa tämän koiran kohdalla en voi ottaa itselleni. 
Näyttelyitä ollaan käyty vasta harvakseltaan. Yhden kerran pentuluokassa, tuloksena ROP-pentu.
Yksi näyttely Viron puolella junnuluokassa, sieltä saaliina ROP kera Baltian Junior Voittaja- tittelin.
Ratajuttuja ollaan opeteltu, samoin maastopuoli on otettu haltuun.
Kunhan ikä riittää (2013) kokeillaan sitten jokunen kisakin ja laitetaan ratakirjat hankintaan.
Pöö on aina iloinen ja hyväntuulinen, paitsi silloin kun se ottaa itseensä. Silloin se mulkoilee kulmiensa alta halveksuvalla ilmeellä. Pöö on rämäpää, jolle sairaslomailu on tullut tutuksi.
Ja ne edesmenneet, jotka tulevat olemaan myös osa tätä blogia.


Ystävällisin ja iloisin koira ikinä.
Espanjantuonti, Lyhytkarvainen Ibizanpodenco
C.I.B* FI Ch, EE Ch,* LV Ch* Junior Winner-09
Ramses D´Antrilles "Capo"
16.12.2005-07.10.2012


Kuva ja copyright: Ari Koivisto

 Koira joka opetti minulle paljon. Koira joka oli aina iloinen ja ystävällinen.
Capo tuli minulle aikuisena, hyvästä kodista.
Capo tutustutti mut suureen määrään ihania ihmisiä ja vielä suurempaan määrään ihania korvakoiria. Harrastettiin maastojuoksua ja ratakirjatkin tuli hankittua vielä veteraani-iässä (6v), siinä se kyllä oli aika huono, mutta koskaan se ei lopettanut kesken.
Valitettavasti Capo jouduttiin lopettamaan n.kuukauden sairastamisen jälkeen. Se ei vastannut lääkehoitoon ja sen tila "romahti" yhtenä yönä. Myöhemmin ruumiinavauksesta selvisi, ettei mitään olisikaan voinut enää tehdä. Capolla oli laajalle levinnyt imusolusyöpä, eli lymfooma.Ilopilleri, Minun koirani henkeen ja vereen.
Ruotsin/Usantuonti, Afgaaninvinttikoira
Yhazin Keeper Of The Seven Keys "Jordan"
24.06.2001-03.11.2008 


Jordan tuli minulle n.2vuotiaana. Jordan oli myyty kasvattajalta Ruotsista USAan, jossa siitä ei sitten kai oikein pidettykään, koska jonkun ajan päästä kasvattajalle ilmoitettiin, että sille pitää löytyä uusi koti tai se lopetetaan. Kasvattaja sopi sitten kaverini kanssa, että Jordan tulee minulle karanteeniin 6kk ajaksi ja matkaa sitten kasvattajan luokse ruotsiin. En ikinä unohda niitä silmiä, jotka kohtasin lentokentällä. Oli selvää ettei Jordan lähde minun luolta enää pois.
Jordan oli aina iloinen. Se seurasi minua kuin hai laivaa. Hyvin nopeasti kävi ilmi, että Jordan on pelkopurija.
Elämä sen kanssa ei ollut helppoa, paljon edistyttiin, välillä mentiin takapakkia, sitten taas edistyttiin. Kunnes alettiin menemään pelkkää takapakkia. En nähnyt muuta vaihtoehtoa, kuin päästää koiran pois sieltä missä se ei viihtynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti