keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Ihania ihmisiä ja pakkasta.

Tulin eilen kotiin ja sain käsiini Suomen faaraokoirat ja ibizanpodencot ry.n jäsenlehden, jonka joulunumero kulkee nimellä joulufarkku.
Olin itse laittanut sinne Capon kuolinilmoituksen, mutta se mitä sieltä löytyi sen lisäksi, lämmitti mieltä ja sai kyyneleet taas valumaan poskia pitkin.
En ollut edes ajatellut, että kukaan mitään vastaavaa tekisi. Ihmiset on ihania. Ainakin ne, jotka minä tunnen.


Oma puolikkaan sivun muistoikirjoitus näytti kovin valjulta ja pieneltä tämän rinnalla. Mutta ei se haittaa. Capo ansaitsi tämän.

Noh, se siitä.

Täällä on taas kova pakkanen. Koirat ei tarkene lenkkeillä.
Tänään koirapuistossa Ibero pissasi melkein kaksi minuuttia, kakkasi samaan kohtaan pissan perään, juoksi portille ja alkoi kiljumaan suoraa huutoa. Ihmiset kääntyi katsomaan, että mitä täällä tapahtuu, kun koira huutaa kovaan ääneen taukoamatta.
Ippa oli pienellä puolella, ettei se vahingossakaan juokse Pöön kanssa, koska sairasloma jatkuu edelleen. Ja mulla sitten meni ehken kymmenisen sekunttia, että pääsin isolta puolelta pienen puolen portille kiljuvan koiran luokse. Portti auki ja koira ravasi vapaana auton luokse odottamaan oven avaamista. Pienen hetken se vielä autossakin huusi, mutta sitten tassut lämpeni. Kyllä mä ymmärrän, että tollanen rapiat parikymmentä pakkasastetta on paljon ja Ipan tassut on olleet aina herkät kylmälle, mutta en tiedä oliko tossa jo vähän liioittelunmakuakin mukana. Sky lähti heti Ipan perään pois koirapuistosta, mutta Pönttisen sain onneksi vähän juoksemaan ja liikkumaan, joten se pystyi olemaan puistossa kymmenisen minuuttia ennen kuin tassut jäätyi.

Huomenna me jatketaan taas matkaa, ajellaan Kokkolaan Pööppiksen veljen luokse kyläilemään ja tietty näkemään muita veljiä ja siskoa (jos kelit antaa periksi juoksennella ulkona) ja Pöön äitiä ja kasvitätiä ja ja ja.
Perjantaina ajellaan sitten taas etelään joulunviettoon.
Jätin Punkun vanhempien luokse hoitoon, kun en viitsinyt sitä parin päivän takia autossa pakkasella kuljetella montaa tuntia suuntaansa.
Mitä ilmeisemmin Punkulla ei ole ollut ikävä meitä muita, jos kuvasta voi jotain päätellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti